حجتالاسلام والمسلمین سید محمد واحدی در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، مدرسه علمیه حقانی، را مدرسه سطح یک حوزه دانست و گفت: در این مدرسه 202 طلبه در پایههای 1 تا 6 مشغول تحصیل هستند و وظیفه تدریس این طلاب نیز به عهده 40 استاد توانمند حوزه علمیه قم میباشد.
وی با بیان اینکه انس طلاب با کتاب و سنت، از برنامههای ویژه و اصلی در این مدرسه میباشد، افزود: در راستای تحقق این هدف، برنامههای خوبی در مدرسه و اردویهای تابستانی برای طلاب تدارک دیده شده است.
مدیر مدرسه علمیه حقانی ادامه داد: آشنایی طلاب با اصلیترین منبع دینی، برآوردهشدن نیازهای معنوی و اخلاقی و ارتقاء هویت طلبگی از دیگر اهداف این برنامهها میباشد.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه یکی از برنامههای مدرسه، ساختن شخصیت دینی به واسطه ارتقاء عقائد طلاب است، اظهار داشت: در این راستا جلسات گوناگونی را با اساتید مدرسه برای هدفگذاری و انتخاب کتب عقائد انجام دادیم تا طلاب از کتابهایی استفاده کنند که در رشد آنها تأثیر مثبت داشته باشد. همچنین برای تحقق این امر، از اساتید مطرح حوزه همانند حجج اسلام والمسلمین خسروپناه و ربانی بهره میبریم.
*اخلاق، رکن رکین فعالیتها
مدیر مدرسه علمیه حقانی، مباحث اخلاقی مدرسه را مدنظر قرار داد و اظهار داشت: بحث اخلاق، رکن رکین فعالیتهای مدرسه است؛ به گونهای که تلاش میکنیم در هر پایه، از اساتیدی که نگاه اخلاقی دارند بهره بریم تا طلاب بتوانند از داشتههای معنوی آنها استفاده کنند.
حجتالاسلام والمسلمین واحدی تصریح کرد: ما در هر پایه تحصیلی موضوعات اخلاقی را بین اساتید به لحاظ توانمندیهای فردیشان تقسیم و هر یک از آنان یک یا دو موضوع اخلاقی اجتماعی را از ابتدا تا پایان سال در آن پایه دنبال میکنند، همچنین از اساتید برجسته اخلاق حوزه نیز دعوت میکنیم تا نکات اخلاقی را برای طلاب بیان نمایند.
وی به اردوهایی تربیتی فرهنگی طلاب اشاره کرد و اذعان داشت: برگزاری اردوی خانوادگی طلاب در مشهد مقدس، اردوی تابستانی شش هفتهای طرح انس با کتاب و سنت، اردوی راهیان نور توسط بسیج مدرسه و اردوی درونشهری با همراهی اساتید از جمله برنامههای فرهنگی و تربیتی مدرسه میباشد.
*استاد راهنما، راهکاری برای موفقیت طلاب
وی با اشاره به اجرای طرح استاد راهنما در مدرسه علمیه حقانی تصریح کرد: در این طرح، استاد به عنوان ملجأ و پناهگاه طلبه در امور علمی، مهارتی و هویتی و حتی خانوادگی میباشد؛ به گونهای که استاد جهات گوناگون مذکور را در هر یک از طلاب بررسی میکند و راهکارهای ارتقاء شخصیت طلبه را برای او به تصویر میکشد.
مدیر مدرسه علمیه حقانی افزود: با این طرح طلبه احساس میکند پشتیبانی قوی همیشه او را همراهی میکند و میتواند در هر زمینهای مشکلات خود را با مشاورهگرفتن از استاد حل کند.
حجتالاسلام والمسلمین واحدی در ادامه به رابطه استاد و شاگردی در حوزه اشاره کرد و گفت: رابطه استاد و شاگردی در حوزه ویژه است؛ به طوری که در حوزه قدیم، استاد متکفل همه امور طلبه بود و در حقیقت از ابتداییترین امور تا امور علمی و معنوی طلبه تحت اشراف او قرار میگرفت.
وی ادامه داد: متأسفانه امروز این رابطه به دلیل کثرت اشتغالات اساتید و طلاب کمرنگ شده است؛ چرا که تربیت با گفتار حاصل نمیشود؛ بلکه طلبه گام به گام باید با استاد همراه باشد تا به اوج برسد بر این اساس امروز تلاش همه دستاندرکاران باید به جای مدیریت تربیتی فردی، به مدیریت تربیتی جمعی توجه کنند و أصول و نظام آن را به دست آورند و آن را با ظرافتهای لازم اجرا کنند؛ اگرچه هیچ چیزی جایگزین تربیت فردی نخواهد شد.
* مسئولیت حوزه سنگین است
این استاد حوزه در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه بحث نظام اسلامی که در رأس آن ولایتفقیه قرار دارد، مسئولیتهای سنگینی را برای حوزه به وجود آورده است، خاطرنشان ساخت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نظام اسلامی مولود حوزه است و حوزه باید تلاشهای زیادی را در این راستا انجام دهد؛ یکی از این تلاشها، پشتیبانی فکری و دینی است که باید در این زمینه ارتباط وسیعی را داشته و کارهای مهمی را انجام دهد.
* حوزه، نظام را سیراب کند
مدیر مدرسه علمیه حقانی یادآور شد: حوزه باید افرادی را تربیت کند که بتوانند از جهت فکری نظام را سیراب کرده و سربازهای خوبی در عرصههای گوناگون نظام دینی باشند.